Diensten

Diensten

Reparatie en onderhoud van containers
Progeco Holland kan alle soorten inspecties, onderhoud en reparaties aan containers verrichten. Op onze depots in Rotterdam en het servicepunt in Duisburg beschikken we over overdekte en niet-overdekte onderhoudsplaatsen. Ook onderweg en op locatie kunt u een beroep op ons doen.
Bij schade onderweg kunt u 24/7 de servicedienst bellen. Voor (spoed)reparaties en onderhoud rijden onze servicemonteurs door heel Nederland en Duitsland. De servicewagens zijn volledig uitgerust met gereedschappen en onderdelen – ook voor reparaties aan koel-/vriescontainers.
De speciaal opgeleide monteurs kunnen er op verzoek voor zorgen dat containers vóór gebruik of verscheping worden gekeurd en voorzien van CSC-platen en-stickers.

Verkoop van containers
Progeco Holland levert nieuwe en gebruikte zeecontainers vanuit Rotterdam (en diverse andere locaties in Europa). U kunt terecht voor alle typen containers, in alle denkbare uitvoeringen en afmetingen. Door onze schaalgrootte kunnen we scherp inkopen en snel leveren.
Denk hierbij aan:
• 20 ft
• 40 ft
• 45 ft
• pallet wide
• open top
• flat racks
• reefers
• flexitanks & linerbags

Op- en overslag van lege containers
De empty depots van Progeco Holland werken universeel: de op- en overslagfaciliteiten zijn beschikbaar voor alle rederijen, leasingmaatschappijen, expediteurs en logistiek dienstverleners. Dat geldt eveneens voor de aanvullende services, zoals onderhoud, reparatie en modificatie.
De containerdepots zijn op de Heijplaat gesitueerd, centraal in het Rotterdamse havengebied en zowel per truck als schip goed bereikbaar.
Indien gewenst kan Progeco Holland het vervoer van uw containers verzorgen tussen uw locatie (of een zeehaven- of inland terminal) en een van onze depots of vice versa.

Flexitank services
Progeco Holland levert en installeert alle soorten flexitanks. De bulkverpakkingen voor ongevaarlijke vloeibare stoffen zijn leverbaar in maten van 18 tot 24 m3.
Bij een aanvraag kunt u rekenen op advies over de geschiktheid en het gebruik van de flexitanks. Om vast te stellen of en hoe uw product veilig vervoerd kan worden, raadplegen wij de Material Safety Data Sheet en overleggen we met de producent van de flexitanks. Zo kunnen we u een passende offerte presenteren. Samen bepalen we of de flexitank het beste op ons depot of op uw locatie in de container gemonteerd kan worden.
Met onze Depot to Terminal Full Service kunt u gebruikmaken van een totaalpakket, of de door u gewenste onderdelen:
• kwaliteitsinspectie van geschikte containers
• installeren van flexitanks
• transport (met juiste equipment) van depot tot vol inleveren op de terminal
• professionele ondersteuning bij beladen of lossen

COA
Sinds de oprichting van de COA in 2007 is Progeco actief lid van deze organisatie, die de kwaliteit en veiligheid van het gebruik van flexitanks bevordert en controleert. Binnen de Container Owner Association Flexitank Working Group stellen producenten, rederijen, expediteurs, verzekeraars, leveranciers en fitting stations gezamenlijk procedures, leveringsvoorwaarden en handboeken op.

Pompservice
Progeco Holland kan het verpompen van vloeibare lading uit tankcontainers en tankwagens naar flexitanks verzorgen. De speciale membraampomp die we daarvoor inzetten is ATEX-gekeurd en heeft onder meer een pulsatiedemper, slagenteller en terugspoelsysteem.
Deze aanvullende service is ook in te schakelen bij lekkages of andere calamiteiten. Onze medewerkers nemen naast de pomp standaard materialen mee als een opvangbak en douche en dragen de vereiste veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Meer Flexitank services
Procego Holland biedt nog diverse andere services voor flexitanks. Zoals het verwijderen en milieuvriendelijk afvoeren van flexitanks en de overslag van ladingresten in geschikte en schone IBC-containers. Ook kunnen we de lege zeecontainer voor uw afleveren op een empty depot naar keuze.

Progeco Holland, gevestigd in Rotterdam, is een begrip in de wereld van containers. Niet voor niets staat Progeco voor ‘the worldwide depot network’