Flexitanks en Liner Bags

april 20 2016

Progeco Holland levert en installeert alle soorten flexitanks. De bulkverpakkingen voor ongevaarlijke vloeibare stoffen zijn leverbaar in maten van 18 tot 24 m3.

Bij een aanvraag kunt u rekenen op advies over de geschiktheid en het gebruik van de flexitanks. Om vast te stellen of en hoe uw product veilig vervoerd kan worden, raadplegen wij de Material Safety Data Sheet en overleggen we met de producent van de flexitanks. Zo kunnen we u een passende offerte presenteren. Samen bepalen we of de flexitank het beste op ons depot of op uw locatie in de container gemonteerd kan worden.

Met onze Depot to Terminal Full Service kunt u gebruikmaken van een totaalpakket, of de door u gewenste onderdelen:
• kwaliteitsinspectie van geschikte containers
• installeren van flexitanks
• transport (met juiste equipment) van depot tot vol inleveren op de terminal
• professionele ondersteuning bij beladen of lossen

COA
Sinds de oprichting van de COA in 2007 is Progeco actief lid van deze organisatie, die de kwaliteit en veiligheid van het gebruik van flexitanks bevordert en controleert. Binnen de Container Owner Association Flexitank Working Group stellen producenten, rederijen, expediteurs, verzekeraars, leveranciers en fitting stations gezamenlijk procedures, leveringsvoorwaarden en handboeken op.

Pompservice
Progeco Holland kan het verpompen van vloeibare lading uit tankcontainers en tankwagens naar flexitanks verzorgen. De speciale membraampomp die we daarvoor inzetten is ATEX-gekeurd en heeft onder meer een pulsatiedemper, slagenteller en terugspoelsysteem.

Deze aanvullende service is ook in te schakelen bij lekkages of andere calamiteiten. Onze medewerkers nemen naast de pomp standaard materialen mee als een opvangbak en douche en dragen de vereiste veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Meer Flexitank services
Procego Holland biedt nog diverse andere services voor flexitanks. Zoals het verwijderen en milieuvriendelijk afvoeren van flexitanks en de overslag van ladingresten in geschikte en schone IBC-containers. Ook kunnen we de lege zeecontainer voor uw afleveren op een empty depot naar keuze.

Vragen?
Voor vragen en aanvragen m.b.t. flexitanks kunt u mailen naar rtm.flexitank@progeco.eu